Isu chant ‘FAM Bangsat’, inikah lelaki bertopi merah yang dimaksudkan TMJ?

Loading...

Dalam perlawanan semalam menentang pasukan Hong Kong , Ultras Malaya telah menunjukkan ketidakpuasan hati mereka dengan menyanyikan lagu ‘FAM Bangsat’ bergema di Stadium Hong Kong.
Nyanyian Ultras tersebut turut menarik perhatian TMJ dan mendengar chant tersebut namun baginda tidak ambil hati.

“Macam semalam, Ultras Malaya mula menyanyikan lagu FAM bangsat. It’s ok, no problem!”

“Saya pun nyanyi benda tu juga dulu. Tiada masalah, tak ada ambil hati punya.”

“Semua orang mahukan kejayaan, semua orang mahukan kemenangan. Dan kita akan cuba mendapatkan keputusan yang baik. Cuma buat masa ini, kita tak mampu memberikan anda keputusan yang baik.”

“Tiada masalah untuk kecewa. Tak ada rasa sakit hati. Kita semua profesional. Jadi, apabila orang nyanyi FAM Bangsat, kadangkala saya ikut juga.”

Namun di akhir sesi, TMJ bercadang untuk berjumpa dengan budak topi merah Ultras Malaya.

“Yang budak topi merah tu, aku nak jumpa dia. Aku nak jumpa dia, budak topi merah tu.”

“Ni guarantee, tak dapat duit tambang pergi Hong Kong, tu yang dia bangsatkan FAM. Cuba dapat duit tambang, tengok dia bangsatkan ke tak?”

“Kalau handal sangat, kita patut berjumpa. Kita boleh bercakaplah. Kita manusia bukannya binatang, nak makan antara satu sama lain.”

“Nasihat saya kepada diorang, teruskanlah nyanyi lagi tu, tiada masalah!”

Sambil berseloroh baginda berkata:
“Apabila anjing menyalak bukit, bukit takkan runtuh!”

Soalnya siap empunya diri si topi merah?

Memetik dari FB Berjuang Bersama Demi JOHOR.

Siapakah Lekir Hj Ahmad

Lekir adalah capo UM07,tapi sebelum korang kenal lebih mendalam lagi siapa Lekir ni meh abang bagi pengenalan serba sedikit

Asal pengasas UM adalah saudara Fredy, bermulanya UM dr pengurusan dan pembawakan Fredy amatlah dibanggakan, pengikut dari seluruh ultras dalam Malaysia bergabung menjadi satu bagi memastikan sorakan padu utk pasukan HM kita.

Sapa Lekir? Si Lekir ni la yang mencantas Fredy dari tampuk pengurusan UM07 sehinggakan Fredy undur diri dan memberi ruang kepada Lekir, Lekir ni sebenarnya takda apa pun,semasa Fredy mengepalai UM si Lekir ni hanyalah pencacai gantung banner dan bendera saja. Dari awal penglibatan, dia dh berniat untuk jadi ketua atau capo dlm UM, tak kira la apa cara sekalipun. Termasuklah cantas orang2 lama UM termasuk la pengasas UM

Bila nama dah hot kononnya dia la kepala besar dalam UM07,mula la buat produk utk kepentingan peribadi, contoh macam gambar abang bagi tu, topi, baju, cari nama beridentitikan beliau sendiri, bajet hot la katanya topi merah.

Kalau berchant pulak ambil masa cukup panjang untuk satu lagu, satu lagu tu makan masa 10/15minit,dia igt ultras ni suka ke layan satu lagu tu lama2,tak profesional langsung, yang si Lekir hanya isap rokok tengok game macam la dia tu player, capo yang bagus sepatutnya memberi tumpuan penuh pada ultras yang lain bagi memastikan kepaduan lontaran sorakan yang berterusan, bukan buat hal sendiri… Tu capo taik namanya.

Abang bukan nak puji BOS la, BOS ni hasil jualan baju, barang yang diorang keluarkan semua ada duit tabung keluar masuk,dan hasil jualan juga utk semua comrad y ada,bukan macam Lekir makan sorang… Nasib baik la BOS bukan ultras dan tak mahu digelar ultras.

Masih ingat lagi kes kat stadium shah alam, semua kena cekup time tu tapi demi kepentingan diri sendiri dia bebas dan biarkan kkwn lain merengkuk dalam lokap, tak ke sial Lekir ni???

Habis dia godak bbudak UM y lama sehinggakan semua tarik diri dan dia skang handle UM07 “UNTIL THE LAST REBEL” katanya dia puas… Puas sebagai leader yang tak matang, capo yang lemah bagi abang.

Lekir juga ada keje yang bagus dengarnya, arkitek kalau tak silap, takkan la seorang arkitek tak mampu berfikir secara logik akal Siapakah Lekir Hj Ahmad

Lekir adalah capo UM07,tapi sebelum korang kenal lebih mendalam lagi siapa Lekir ni meh abang bagi pengenalan serba sedikit

Asal pengasas UM adalah saudara Fredy, bermulanya UM dr pengurusan dan pembawakan Fredy amatlah dibanggakan, pengikut dari seluruh ultras dalam Malaysia bergabung menjadi satu bagi memastikan sorakan padu utk pasukan HM kita.

Sapa Lekir? Si Lekir ni la yang mencantas Fredy dari tampuk pengurusan UM07 sehinggakan Fredy undur diri dan memberi ruang kepada Lekir, Lekir ni sebenarnya takda apa pun,semasa Fredy mengepalai UM si Lekir ni hanyalah pencacai gantung banner dan bendera saja. Dari awal penglibatan, dia dh berniat untuk jadi ketua atau capo dlm UM, tak kira la apa cara sekalipun. Termasuklah cantas orang2 lama UM termasuk la pengasas UM

Bila nama dah hot kononnya dia la kepala besar dalam UM07,mula la buat produk utk kepentingan peribadi, contoh macam gambar abang bagi tu, topi, baju, cari nama beridentitikan beliau sendiri, bajet hot la katanya topi merah.

Kalau berchant pulak ambil masa cukup panjang untuk satu lagu, satu lagu tu makan masa 10/15minit,dia igt ultras ni suka ke layan satu lagu tu lama2,tak profesional langsung, yang si Lekir hanya isap rokok tengok game macam la dia tu player, capo yang bagus sepatutnya memberi tumpuan penuh pada ultras yang lain bagi memastikan kepaduan lontaran sorakan yang berterusan, bukan buat hal sendiri… Tu capo taik namanya.

Abang bukan nak puji BOS la, BOS ni hasil jualan baju, barang yang diorang keluarkan semua ada duit tabung keluar masuk,dan hasil jualan juga utk semua comrad y ada,bukan macam Lekir makan sorang… Nasib baik la BOS bukan ultras dan tak mahu digelar ultras.

Masih ingat lagi kes kat stadium shah alam, semua kena cekup time tu tapi demi kepentingan diri sendiri dia bebas dan biarkan kkwn lain merengkuk dalam lokap, tak ke sial Lekir ni???

Habis dia godak bbudak UM y lama sehinggakan semua tarik diri dan dia skang handle UM07 “UNTIL THE LAST REBEL” katanya dia puas… Puas sebagai leader yang tak matang, capo yang lemah bagi abang.

Lekir juga ada keje yang bagus dengarnya, arkitek kalau tak silap, takkan la seorang arkitek tak mampu berfikir secara logik akal KLCC mampu dibina dalam masa 7bulan, ini baru nak melangkah ke setahun tampuk FAM bertukar kau dah bangsatkan, dulu Lekir ni la beriya2 bersemuka dengan TMJ,menyokong penuh kepimpinan kebawah duli bagi mengisi kekosongan kerusi panas presiden FAM.Mana sokongan kau tu Lekir???

Akhirnya dibangsatkan Lekir semalam…. Abang tak nak ulas panjang walaupon banyak lagi abang boleh ceritakan, ckup sampai sini kau kenal sapa Lekir….

Lekir Si Topi Merah
#JohorMostWanted
#BerjuangBersamaDemiJohor

 

 

Loading...